یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

معاون پژوهشی مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی وابسته به جامعةالمصطفی گفت: لازمه تحول در علوم انسانی تنظیم سرفصل‌هایی با ایجاد گرایش‌های جدید و مبتنی بر منابع دینی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین عبادی در نشستی با رئیس مرکز اسلام‌شناسی دانشگاه ملبورن استرالیا با اشاره به رویکرد کلان جامعه المصطفی در بین المللی بودن فعالیت‌ها، اظهار داشت : بین المللی بودن فضای حاکم بر جامعه المصطفی، باعث ایجاد فرصت‌ها و بسترهایی می‌شود که می‌توان بیشترین بهره‌برداری را در راستای اهداف المصطفی داشته باشند.

وی با تاکید بر این که تنفس جامعةالمصطفی فارغ از فضای بین المللی نیست، افزود: نوع برنامه ریزی‌ها در بخش‌های مختلف اعم از پژوهش، آموزش، فرهنگی و ... باید با یک رویکرد جهانی و بین المللی صورت گیرد.

معاون پژوهشی مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی تصریح کرد: فرصتی که تحت عنوان بیداری اسلامی به وجود آمده است، یک نوع موازنه جدیدی را رقم زده و بسترهای بسیار خوب و امیدوار کننده‌ای را در کشورها ایجاد نموده است؛ که حضور خردمندانه و پذیرش مناسب و کیفی المصطفی را در عرصه بین المللی می‌طلبد.

 

* بیداری اسلامی جهت دهنده کارهای پژوهشی

حجت الاسلام والمسلمین عبادی با تاکید بر این که بیداری اسلامی جهت دهنده کارهای پژوهشی و نشست‌های علمی خواهد بود، اظهار داشت: باید برنامه‌ها و نشست‌های علمی، که در پژوهش پیش بینی می‌گردد، با تابلوی بیداری اسلامی و در راستای بین المللی بودن المصطفی باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع رشته‌های مرتبط با علوم انسانی، می‌توانیم جهت گیری مسائل پژوهشی را با نگاه تحولی که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند، رقم بزنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های معاونت پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی گفت: یکی از محورهای مطرح در عرصه پژوهش، مسابقات علمی است که به همت انجمن‌ها برقرار می‌گردد.

وی با تاکید بر این که مسئله مسابقات علمی را می‌توان به نحو ظریفی با مسئله بیداری اسلامی گره زد، خاطرنشان کرد: در عرصه پژوهش بین المللی می‌توان، موانع، الزامات و چالش‌های پیش روی کشورهای مختلف را به صورت پروژه‌های تحقیقاتی و یا موضوع مسابقات علمی و فکری مطرح نمود.

معاون پژوهشی مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی یکی دیگر از وظایف معاونت پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی را بحث پرورش دانش‌پژوهانی دانست که غیر از مسایل آموزشی در عرصه پژوهش نیز فعال بوده و آموخته‌های خود را انتشار دهند.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی با بیان این که لازمه داشتن خروجی موفق، تبحر در پژوهش است، افزود: خروجی و محصول یک محقق و پژوهشگر، منشاء قضاوت افراد راجع به افکار و اندیشه‌های او قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: معاونت پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی نیز برای تبحر یافتن افراد در زمینه پژوهش، کارگاه‌های دانش افزایی و کارورزی‌های تحقیق را با رویکرد عملیاتی و گام به گام در قالب دوره‌های تکمیلی و پیشرفته برای دانش پژوهان، راه اندازی کرده است.

معاون پژوهشی مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی فعال نمودن بحث انجمن‌های علمی را یکی از محورها و برنامه‌های پیش روی معاونت پژوهش دانست و یادآور شد: انجمن‌های علمی تشکل‌هایی خودجوش با فعالیت علمی آزاد برای دانش پژوهان است، تا بتوانند حوزه‌های فعالیت علمی را تقویت نموده و آموزه‌های خود را به منصه ظهور برسانند.

وی با تاکید بر این که تقویت‌ انجمن‌ها یکی از فعالیت‌های معاونت پژوهش در سال جاری خواهد بود، تصریح کرد: بحث اردوهای علمی جدای از اردوهای تفریحی، سیاحتی و زیارتی یکی از مواردی است که با تقاضای انجمن‌ها و گروه‌های علمی در راستای مواد پژوهشی تخصصی خود صورت می‌پذیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی ادامه داد: دانش‌پژوهان در این اردوها با مسائل نظری که در طی دوره پژوهش با آن سر و کار داشته‌اند، در صحنه عمل و میدان مشاهده می‌نمایند؛ این اردوها برای بهره‌برداری هرچه بیشتر علمی از آن، با استاد همراه صورت می‌گیرد.

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی، یکی از مسائل مهم پژوهش علوم انسانی در سال جاری را مسئله ساماندهی محققان و دانش‌پژوهان دانست و یادآور شد: وجود نرم افزار مناسب برای ساماندهی اطلاعات پژوهشی پژوهشگران، برای محکم سازی زیرساخت‌ها و دسترسی سریع و آسان، به اطلاعات به‌روز پژوهشگران، لازم و ضروری است.

وی، پشتیبانی از صاحب تالیف و یا طرح‌های پژوهشی را یکی از برنامه‌های سال جاری معاونت پژوهش دانست و خاطرنشان کرد: طرح پژوهشی پژوهشگران، در قالب یک پروپوزال به گروه مربوطه ارجاع و آن گروه نظر خود را نسبت به این طرح اعلام می‌نماید، پس از بررسی طرح به شورای خاصی در سازمان مرکزی ارجاع داده شده، در آنجا مورد نقد و بررسی و پشتیبانی قرار می‌گیرد.

 

* اولین جشنواره بین المللی المصطفی

حجت الاسلام والمسلمین عبادی اظهار داشت: آماده سازی برای مشارکت دانش پژوهان و پژوهشگران مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی در فراخوان‌های جشنوراه بین المللی شیخ طوسی و نیز اولین جشنواره بین المللی المصطفی که در پاسداشت مقام حضرت ختمی مرتبت برگزار خواهد شد، از دیگر اقدامات این مجموعه به شمار می‌رود.

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی افزود: در اولین جشنواره بین المللی المصطفی، کلیه ویژگی‌ها و صفاتی که مربوط به پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌باشد به صورت مقالاتی ارائه خواهد شد.

وی بررسی نشریات را یکی دیگر از فعالیت‌ها دانست و تصریح کرد: مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی در راستای سیاستی که سازمان مرکزی المصطفی برای استاندارد سازی نشریه‌های علمی و پژوهشی دارد، فعالیت‌هایی را برای راه اندازی نشریه تخصصی اقدام نموده است؛ همچنین با ورود امکانات جدید عرصه پژوهشی، کلاس‌های آموزشی در زمینه استفاده از این امکانات ارائه شده است..

حجت الاسلام والمسلمین عبادی با بیان این که کارگاه‌های کارورزی پژوهش با مشارک دانش‌پژوهان اداره می‌گردد، اذعان داشت: روش کارگاهی پژوهش، روشی فعال با مشارکت خود مجموعه می‌باشد.

وی در ادامه یکی از مشکلات و ضعف‌های عرصه پژوهش را عدم آشنایی پژوهشگران با دانش و ادبیات مکتوب و نوشتاری دانست و یادآور شد: بیشتر پژوهشگران با ادبیات گفتاری و شفاهی بیشتراز ادبیات نوشتاری آشنایی دارند؛ به همین منظور کارگاه‌هایی با حضور اساتید مجرب برای پاسخ دادن به نیازهای طلاب دایر می‌گردد.

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی تاکید کرد: آموزش پژوهش محور از شاه کلیدهایی است که می‌تواند روحیه پژوهش را در دانش آموختگان تقویت و پرورش دهد.

 

* لازمه تحول در علوم انسانی...

بر اساس اعلام المصطفی، حجت الاسلام والمسلمین عبادی در پایان با اشاره به تحول در علوم انسانی گفت: لازمه تحول در علوم انسانی تنظیم سرفصل‌هایی با ایجاد گرایش‌های جدید و مبتنی بر منابع دینی است؛ تا مبانی اصیل اسلامی در این سرفصل‌ها آمیخته گردد؛ این سرفصل‌ها نیاز به متونی دارد که باید تعریف و جمع آوری شود، تا خروجی برای منابع دانش پژوهان قرار گیرد.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha